vineri, 28 februarie 2014

Tort Dukan cu crema de branza si fructe de padure


Un martisor dulce care nu ingrasa deloc. Ce spuneti? Suna bine?
Sursa de inspiratie a fost site-ul www.rete-dukan.ro

Ingrediente:

Blat(tava 26 cm):
4 oua
4 linguri de tarate de ovaz
2 linguri amidon
5 linguri indulcitor pudra
2 lingurite de cacao degresata
1 plic praf de copt

Sirop:
100 ml lapte degresat
indulcitor dupa gust
esenta de vanilie

Crema branza:
5 albusuri
750 g branza degresata
8 linguri indulcitor sau dupa gust
1 fiola esenta de vanilie
1 plic gelatina
10 linguri de lapte degresat

Topping fructe de padure:
aprox 450-500 g fructe de padure
1 plic tort gelee rosu Dr Oetker
250 ml apa
indulcitor dupa gust

Mod de preprare:

Blat: 
Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza albusurile spuma cu putina sare.

Turnam galbenusurile unul cate unul peste albusuri si mixam la treapta cea mai mica.

Adaugam pe rand ingredientele uscate: taratele de ovaz amestecate cu praful de copt, amidonul, cacaua si indulcitorul si amestecam cu o lingura pana la omogenizare.

Tapetam o tava (a mea are 26 cm diametru) cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptor la foc mic pentru aprox 20-25 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea.




Cand este gata, scoatem din cuptor si lasam la racit.
Pregatim siropul: amestecam laptele degresat cu esenta de vanilie si indulcitor.
Imbracam tava cu peretii detasabili in care am copt blatul in folie alimentara si punem blatul acolo. Il intepam cu o scobitoare din loc in loc si il insiropam.



Crema: 
Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa rece. Intr-un bol se amesteca branza cu indulcitorul si esenta de vanilie.
Laptele il incalzim si dizolvam in el gelatina. Turnam apoi laptele cu gelatina peste branza si omogenizam.
Mixam albusurile spuma si le incorporam in compozitia de branza. Turnam crema peste blat si dam la frigider aprox 1 ora pentru a se intari.



Dupa ce crema s-a intarit adaugam fructele de padure, iar peste fructe turnam tort gelee-ul pregatit conform instructiunilor de pe plic.

Dam tortul la frigider pentru inca 2-3 ore apoi il servim.








0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Te astept si pe Facebook!

Recent Posts

Popular Posts

Unordered List

Text Widget

DULCIURI DIVERSE

Un produs Blogger.

Persoane interesate

Translate

About Us

Libris.ro

Definition List

Ordered List

Theme Download

Sample Text

Copyright © Deyu's Delights | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com