luni, 10 martie 2014

Tort cu crema de ness si vanilie


Ideea apartine Bucatareselor Vesele, insa eu am schimbat reteta blatului si am adaugat in plus crema de vanilie...a iesit o bunatate!! 

Ingrediente:


Blat (cu diam 26 cm):

250 g faina
2 linguri de cacao
1 plic praf de copt
1 ou
200 g zahar
1 cana de lapte caldut (200 ml)
90 ml ulei
1 fiola esenta de rom
100 g ciocolata cu lapte

Crema de vanilie:

350-400 ml lapte
3 galbenusuri
4 linguri de zahar
3 linguri de amidon
1 fiola esenta de vanilie

Crema de ness:

450 ml frisca lichida
450 g ciocolata menaj
3 plicuri de ness

Sirop:

300 ml cafea indulcita dupa gust
esenta de rom

Glazura:

300 g ciocolata menaj
50 ml frisca lichida
2-3 linguri lapte

Decor:

coacaze rosii

Mod de preparare:


Este de preferat sa se inceapa cu crema de ness inainte cu o zi de a pregati tortul, pentru a sta la rece suficient timp.

Crema de ness: 
Se pun intr-un ibric pe foc mic, frisca, ciocolata si nessul si se amesteca pana cand se omogenizeaza. Atentie! Frisca nu trebuie sa atinga punctul de fierbere! Se lasa la racit apoi se da la frigider pentru minim 4 ore sau peste noapte.

Dupa ce s-a racit complet, se mixeaza timp de cateva minute pana cand crema se intareste. Se mai da inca 1 ora la frigider.

Intre timp ne ocupam de blat:
Intr-un bol amestecam faina cu cacaua si praful de copt.



Adaugam oul, zaharul, laptele caldut, uleiul si esenta de rom si mixam bine pana la omogenizare.


Dam ciocolata pe razatoarea mare si o adaugam in compozitia obtinuta amestecand cu o lingura.



Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem 3 foi (se poate coace si toata compozitia dupa care se taie in 3, dar eu prefer sa le coc separat pentru ca se racesc mai repede).

Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam prima parte din compozitie.

Dam la cuptor la foc mic pentru aprox 10 minute pana cand trece testul cu scobitoarea iar suprafata devine lucioasa.

La fel procedam si cu celelalte 2 foi.

Crema de vanilie: 
Se pune laptele intr-un vas la foc mic. In alt vas se amesteca galbenusurile si se toarna peste lapte.
Intr-un bol punem cateva linguri de lapte, zaharul si amidonul si amestecam bine.
Cand laptele este fierbinte adaugam peste el aceasta compozitie putin cate putin si amestecam incontinuu pana cand se ingroasa. 
Punem acum si esenta de vanilie si lasam crema la racit.




Glazura: 
Se amesteca frisca cu ciocolata la foc mic pana cand se obtine o glazura fina.

Asamblare:
Asezam pe un platou prima foaie din blat, o insiropam cu cafeaua pregatita si intindem un strat din crema de ness.



Adaugam a2a foaie, o insiropam si intindem crema de vanilie.


Adaugam a3a foaie, o insiropam si imbracam tortul intr-un strat fin de crema de ness.

Dam tortul la rece pana cand crema se intareste. Imbracam tortul in glazura de ciocolata si il decoram cu crema de ness si coacaze rosii.




4 comentarii:

  1. buna superba reteta dar nu te supara ca te intreb o cana de lapte poate fi si de 200ml succes in continuare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Anonim, multumesc pentru sesizare. Am schimbat acum in reteta, cea cu care am masurat are chiar 200 de ml, insa iti garantez ca este ok si cu 250 ml de lapte(e testat blatul si cu alta cana de 250ml) nu va iesi prea subtire compozitia. O seara frumoasa iti doresc si te mai astept pe la mine.

      Ștergere
  2. buna ma numesc ely iti multumesc pt raspuns vreau sal incerc pt ca imi place combinatia am vazut si alte retete pe care vreau sa le incerc pe parcus osa vin mai des sa vad ce bunatati ai mai facut succes in continuare spor la gatit sa ai o seara placuta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Ely!:D Iti multumesc tare mult pentru aprecieri si ma bucur ca iti place blogul meu. Astept sa-mi spui cum ti-a iesit tortuletul! Te puup

      Ștergere

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Te astept si pe Facebook!

Recent Posts

Popular Posts

Unordered List

Text Widget

DULCIURI DIVERSE

Un produs Blogger.

Persoane interesate

Translate

About Us

Libris.ro

Definition List

Ordered List

Theme Download

Sample Text

Copyright © Deyu's Delights | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com